Πως τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά μας βοηθούν να σταματήσουμε τον χρόνο?

Πως τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά μας βοηθούν να σταματήσουμε τον χρόνο?

Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά λόγω του είδους και τις μεγάλης ποικιλίας τους είναι πλούσια σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Τα αντιοξειδωτικά εκτός των άλλων φαίνεται να εμφανίζουν έντονη προστατευτική και αντιγηραντική δράση  καθώς βοηθούν Στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και κατ επέκταση στην διατήρηση ή την ανάκτηση της βέλτιστης υγείας.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

  • Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας. Πολλά αντιοξειδωτικά είναι εύκολο να τα αναγνωρίσουμε από το χαρακτηριστικό τους χρώμα, όπως το βαθύ κόκκινο (κεράσια, ντομάτες, κόκκινες πιπεριές κα.), το πορτοκαλί του καρότου, το κίτρινο του καλαμποκιού, το μπλε – μωβ των blueberries, των μούρων και των σταφυλιών.
  • Προγραμματίστε τουλάχιστον δύο γεύματα την εβδομάδα με όσπρια, ως κύρια πηγή πρωτεΐνης. Είναι πολύ θρεπτικός ο συνδυασμός τους με ρύζι (π.χ. ρεβίθια με ρύζι)
  • Προγραμματίστε δύο γεύματα την εβδομάδα με ψάρι (κυρίως παχιά ψάρια), ως κύρια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που θεωρούνται ευεργετικά για την καταπολέμηση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Πειραματιστείτε γευστικά με τη σόγια, το χυμό cranberry, το αβοκάντο, το τζίντζερ, το μπρόκολο και τη καρύδα, που πιστεύεται ότι ανήκουν στις αντιγηραντικές υπερτροφές (superfoods)
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς στα γεύματά σας (στις σαλάτες, στις σούπες, στα δημητριακά και στις σάλτσες)
  • Βάλτε ποικιλία στη διατροφή σας. Κάθε τροφή περιέχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό αντιοξειδωτικών και ως εκ τούτου συνεισφέρει μοναδικά στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού. Κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά. Κατ’ επέκταση η ποικιλία στην διατροφή μας είναι σημαντική για την διατήρηση της καλής υγείας.

    Από την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο της Advanced Nutrition, Άννα Κόμπου