5 Tips Για Απώλεια Βάρους Μετά Τις Γιορτές

5 Tips Για Απώλεια Βάρους Μετά Τις Γιορτές

Διώξτε το αλάτι: Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη αύξηση βάρους. Μειώστε την χρήση του και χρησιμοποιείστε αλάτι με χαμηλό νάτριο.
Σωστή ενυδάτωση: Η σωστή ποσότητα νερού και ο ιδανικός τρόπος κατανάλωσης του θα σας βοηθήσουν να δείτε το βάρος σας να πέφτει. Πίνουμε νερό για να είμαστε σωστά ενυδατωμένοι και να εκτελούνται ομαλά όλες οι λειτουργίες του οργανισμού αλλά και για αποφεύγεται η κατακράτηση υγρών που φέρει μερίδιο ευθύνης για την αύξηση βάρους. Η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε ποικίλει από άτομο σε άτομο αλλά σε γενικές γραμμές 1,5 -2 λίτρα νερό την ημέρα συνήθως είναι αρκετά. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ισοκατανομή της ποσότητας νερού που καταναλώνετε.
Μην φτάνετε στο σημείο να πεινάτε πάρα πολύ: Η έντονη αίσθηση της πείνας είναι μία κατάσταση την οποία πολύ δύσκολα κανείς μπορεί να ελέγξει. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη κατανάλωση τροφής σε μικρό χρόνο. Ένας τρόπος για να προλάβουμε την έντονη αίσθηση της πείνας είναι τα συχνά γεύματα.
Επαρκής ύπνος: Όταν κοιμόμαστε ικανοποιητικά (8 ώρες/ημέρα) φαίνεται να αδυνατίζουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες το 24 ωρο τρώνε λιγότερο. Όσο πιο κουρασμένοι είμαστε τόσο περισσότερο τρώμε.
Βάλτε άσκηση στην ζωή σας: 30 λεπτά γρήγορο βάδην την ημέρα θα αυξήσει της καύσεις σας τόσο ώστε να βλέπετε τη ζυγαριά να πέφτει.