Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Ο Βασικός μεταβολισμός Ηρεμίας είναι το σύνολο όλων εκείνων των βιοχημικών διεργασιών που απαιτούνται, ώστε να διεκπεραιώσει ο οργανισμός τις βασικές του λειτουργίες και να διατηρηθεί στη ζωή. Η μέτρησή του είναι ιδιαίτερα σημαντική, για να μπορέσουμε να συντάξουμε ένα κατάλληλο διατροφικό πλάνο, βασισμένο στις ανάγκες του ατόμου, με σκοπό να επιτύχουμε με ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο το επιθυμητό βάρος.

Στo πρότυπο διαιτολογικό – διατροφολογικό τμήμα της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, μπορούμε να μετρήσουμε τον Βασικό Μεταβολισμό και να βρούμε τις πραγματικές καύσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός σας μέσω έμμεσης θερμιδομετρίας με το πιο σύγχρονο και αξιόπιστο μηχάνημα της αγοράς Fitmate GSme, με ενσωματωμένη canopy που μειώνει τις απώλειες αέρα και άρα τα σφάλματα, χωρίς να ταλαιπωρεί τον εθελοντή με στόμια. Είναι μια μέθοδος απλή και ανώδυνη και βασίζεται στην κατανάλωση του εισπνεόμενου οξυγόνου τη στιγμή της μέτρησης. Για τη μέτρηση του καταναλισκόμενου οξυγόνο, χρησιμοποιείται ειδικό αποστειρωμένο στόμιο, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος καλείται να αναπνέει δέκα λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί η μέτρηση, μπορούμε να συλλέξουμε αξιόπιστες πληροφορίες για τις πραγματικές καύσης του ατόμου σε κατάσταση ηρεμίας, καθώς επίσης μπορούμε να αξιολογήσουμε και το ρυθμό αναπνοών του ενδιαφερόμενου.

Για την πραγματοποίηση της μέτρησης ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βρίσκεται 4 ώρες σε πλήρη νηστεία καθώς επίσης να μην έχει κάνει κάποιου είδους άσκηση τις τελευταίες 3 ώρες.

Η εξέταση του βασικού μεταβολισμού είναι απαραίτητη για τη σωστή και ακριβή αξιολόγηση των καύσεων του οργανισμού. Η σωστή αξιολόγηση καύσεων μας βοηθάει να προσεγγίσουμε με ακρίβεια τις θερμιδικές ανάγκες του ενδιαφερόμενου και να συντάξουμε την κατάλληλη διατροφή ώστε να επιτευχθεί με σωστό και ασφαλή τρόπο το επιθυμητό βάρος. Επομένως, όπως γίνεται αντιληπτό η εξέταση του Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας, είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό είτε χρήζει απώλειας βάρους είτε όχι.

Από την κα. Άννα Κόμπου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο της Advanced Nutrition.

 

Ακολουθήστε μας και στα social media για περισσότερα διατροφικά νέα: