8 Συμβουλές για να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια του lockdown

8 Συμβουλές για να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια του lockdown

Είναι αλήθεια πως με τα νέα δεδομένα συνθηκών και το δεύτερο lockdown περνάμε όλοι μας πολλές περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι και η πόρτα του… ψυγείου μας ανοιγοκλείνει συχνότερα! Αλήθεια, έχεις μετρήσει πόσες φορές;

Ξέρω λοιπόν τι μπορεί να σκέφτεσαι… ότι είναι ευκολότερο να “καλωσορίσουμε” επιπλέον κιλά στο σώμα μας. Υπάρχουν όμως 8 τρόποι για να το αποφύγουμε!

  1. Γυμναστική στο σπίτι: Προσπάθησε να ισορροπήσεις τη διατροφή σου με λίγες ασκήσεις γυμναστικής μέσα στο σπίτι ή ένα χαλαρό τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο.
  2. Ζυγιζόμαστε τακτικά (όχι όμως κάθε μέρα): νηστικοί, σε σταθερή ώρα της ημέρας, με ελαφρύ ή καθόλου ρουχισμό.
  3. Πες ΟΧΙ στο junk food: πατατάκια, γαριδάκια, σοκολατάκια, μπισκότα, αναψυκτικά με ζάχαρη καλό είναι να μην υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Είναι τρόφιμα με πολλές θερμίδες, αλάτι και ζάχαρη, τα οποία δε μας χορταίνουν, μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους και λίπους και κάνουν κατακράτηση υγρών που είναι εχθρός και της κυτταρίτιδας (ενδεικτικά αναφέρουμε πως ένα πακέτο πατατάκια έχει 800 θερμίδες και 1 σοκολάτα 500 θερμίδες).
  4. Τσιμπολογήματα: Εάν δε μπορεις να τα κόψεις, μπορείς να τα περιορίσεις ή να τα αντικαταστήσεις με άλλες τροφές, όπως φρούτα αποξηραμένα ή ανάλατους ξηρούς καρπούς.
  5. Κράτησε ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων. Με απλά λόγια κατάγραφε τι καταναλώνεις κάθε μέρα π.χ. για πρωινό, μεσημεριανό κλπ. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μία αντιπροσωπευτική εικόνα του τι έχεις καταναλώσει και να κάνεις τις αντίστοιχες ενέργειες εξισορρόπησης σε περίπτωση που έχεις καταναλώσει κάποια τροφή με πολλές θερμίδες.
  6. Περιόρισε τις έτοιμες τροφές! Τα έτοιμα φαγητά είναι πλούσια σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν εύκολα στην πρόσληψη βάρους. Ενδεικτικά ένα κομμάτι πίτσας μπορεί να φτάσει και τις 400 θερμίδες. Είναι ώρα να εξασκήσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες…φόρα το σκούφο σου και ξεκίνα από σήμερα!
  7. Έχε στο νου σου πως αυτή είναι μια παροδική κατάσταση, από την οποία ελπίζουμε να βγούμε γρήγορα, κι όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα πρέπει να είμαστε στην ίδια φυσική κατάσταση και να “μπαίνουμε” στα ρούχα μας. 
  8. Τελευταίο και σημαντικότερο! Φροντίζουμε η διάθεσή μας να είναι σε υψηλά επίπεδα και να παραμένουμε αισιόδοξοι, ώστε να περάσουμε όσο πιο ευχάριστα την περίοδο του εγκλεισμού.