Τεχνικές για να σταματήσεις μια για πάντα το βραδινό τσιμπολόγημα

Τεχνικές για να σταματήσεις μια για πάντα το βραδινό τσιμπολόγημα

Έρχεται το βράδυ και μαζί με αυτό σε επισκέπτονται οι απρόσκλητες λιγούρες. Ακόμα και αν έχεις φάει σωστά και τα 5 γεύματα, το στρες της ημέρας δυσκολεύει την κατάσταση και σε οδηγεί συχνά τα βράδια στην πόρτα του ψυγείου. Δες, λοιπόν, πώς θα μπορέσεις να κερδίσεις τη μάχη με το βραδινό τσιμπολόγημα ακολουθώντας τα παρακάτω διατροφικά tips.

Πλούσιο πρωινό

Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που τρώνε πρωινό διατηρούν φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, το πρωινό προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου.

Αντίστρεψε τα κύρια γεύματα σου

Φάε το μεσημέρι πιο ανάλαφρα, ενώ το βράδυ προτίμησε φαγητό που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη (π.χ. ψάρι ή κοτόπουλο). Επιπλέον, μπορείς να σπάσεις τα γεύματα σου σε 6, αντί για το συνηθισμένο αριθμό των 5 γευμάτων ημερησίως.

Πήγαινε για περπάτημα ή απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Αυτό σίγουρα θα σε σώσει από το τσιμπολόγημα! Επιπρόσθετα θα σε απαλλάξει από το στρες της ημέρας και θα σε αναζωογονήσει.

Πιες νερό

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ενυδατώνεσαι σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διψάς και ψευδώς να νομίζεις ότι πεινάς. Αν δεν μπορείς να τηρήσεις ευλαβικά την ενυδάτωση του οργανισμού σου, μπορείς να βάλεις υπενθύμιση στο κινητό σου, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σε ειδοποιεί πως ήρθε η ώρα να πιεις νερό.

Βούρτσισε τα δόντια σου λίγο μετά το βραδινό

Η αίσθηση της φρεσκάδας και η σκέψη ότι έχεις βουρτσίσει τα δόντια θα λειτουργήσουν ως ανασταλτικός παράγοντας στην κατανάλωση επιπλέον φαγητού τις βραδινές ώρες.

Συλλογίσου

Την ώρα που θα ανοίξεις το ψυγείο, στάσου και σκέψου… Θες να φας επειδή πεινάς ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Σημείωσε αυτόν τον λόγο σε ένα χαρτί και δες πώς θα την επόμενη φορά θα σε αποτρέψει από την πόρτα του ψυγείου.

Και αν στην αρχή δεν μπορείς να αντισταθείς….

  1. Φρόντισε να μην έχεις λιχουδιές κρυμμένες στη ντουλάπα σου.
  2. Επίλεξε να φας:
    • ένα μικρό φρούτο με μισή χούφτα ξηρούς καρπούς
    • ένα κουταλάκι ταχίνι με κακάο αντί για σοκολάτα
    • μπισκοτάκια βρώμης
    • καρότο ή αγγουράκι (που έχεις κόψει κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα και έχεις αποθηκεύσει σε βαζάκι με νερό και χυμό λεμονιού στο ψυγείο σου)

 

Μην ξεχνάς: Όταν το αποφάσεις, τίποτα δεν θα σε σταματήσει!

 

Στη διάθεση σου για ό,τι χρειαστείς!

Νάντια Πογόσοβα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Advanced Nutrition