Ποιοί είμαστε

σακχαρώδης-διαβήτης3

 

Η σωστή και υγιεινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια όλων των χρόνιων παθήσεων, μέσω μηχανισμών μείωσης της φλεγμονής και ρυθμίζοντας την ορμονική δραστηριότητα. Ο όρος υγιεινή διατροφή αναφέρεται στην  κατανάλωση τροφών τα οποία περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές.

Η άμεση και σωστή θρεπτική υποστήριξη μπορεί να συμβάλει ευεργετικά στην υγεία και την αποκατάστασή των ασθενών. Η θρεπτική υποστήριξη ασθενών μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους καθώς επιταχύνει την ανάρρωση, προστατεύει από επιπλοκές, επιμηκύνει το χρόνο ζωής των ασθενών ή ακόμη μπορεί να τους ανακουφίζει στα τελευταία στάδια της νόσου.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες Διαιτολογικού – Διατροφολογικού Τμήματος

  • Παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους (απώλεια και πρόσληψη).
  • Παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, μεταβολικό σύνδρομο, υπερλιπιδαιμίες, χρόνια νεφρική νόσο, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ψωρίαση, γαστρεντερικές παθήσεις όπως
  • γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου).
  • Παροχή συμβουλευτικής και εξατομικευμένων διαιτολογίων σε άτομα που χρήζουν ειδικής διατροφικής προσέγγισης όπως, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, αθλητές, παιδιά σε νηπιακή, σχολική και εφηβική ηλικία.
  • Αξιολόγηση της ποιότητας της Δίαιτας και συμβουλευτική με στόχο τη βελτιστοποίηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού.
  • Συμβουλευτική σε θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή όπως η απώλεια τοπικού πάχους, καταπολέμηση κυτταρίτιδας, τριχόπτωσης, αφυδάτωσης και γήρανσης.
  • Διαμόρφωση ειδικών συστάσεων για συγκεκριμένες καταστάσεις όπως οστεοπενία, οστεοπόρωση, σιδηροπενική και μεγαλοβλαστική αναιμία, αποκατάσταση τραύματος, φυτοφαγική δίαιτα

Πρότυπο Διαιτολογικό – Διατροφολογικό Τμήμα

Το Πρότυπο Διαιτολογικό – Διατροφολογικό τμήμα της κλινικής, είναι ένα τμήμα αξιολόγησης και τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς. Πλαισιώνεται από δύο καταξιωμένες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, υποστηρίζει την υγιεινή διατροφή και ασπάζεται την προστατευτική επίδραση της ενάντια της νόσου. Μέσα από την επιστήμη της Διατροφολογίας, μπορούν να αναδειχθούν τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μια σωστή δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε μια ασφαλή και σταθερή απώλεια βάρους. Το Διαιτολογικό – Διατροφολογικό στοχεύει στην:

  • Πλήρη αξιολόγηση και εκτίμηση του διατροφικού προφίλ του «ασθενή».
  • Πλήρη κάλυψη διατροφικών αναγκών «ασθενή».
  • Επίτευξη των καθοριζόμενων κατά περίπτωση στόχων.
  • Επίβλεψη του ασθενή σε κάθε στάδιο της πορείας του.
  • Μακροχρόνια διατήρηση των επιτυχημένων στόχων.

Εξοπλισμός Διαιτολογικού – Διατροφολογικού Τμήματος

Το Διαιτολογικό – Διαιτολογικό τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αξιολόγησης και εκτίμησης της διατροφικής και παθολογικής κατάστασης του οργανισμού. Η αξιολόγηση της κατάστασης του κάθε ασθενή είναι απαραίτητη και πραγματοποιείται με τις ακόλουθες μετρήσεις:

  • Ανάλυση σύστασης σώματος συνολικά και τμηματικά σε κάθε σημείο σώματος, με τον πολυσυχνοτικό αναλυτή σύσταση σώματος Tanita MC
  • Εκτίμηση Βασικού Μεταβολισμού μέσω έμμεσης θερμιδομετρίας με τον αναλυτή Βασικού Μεταβολισμού Fitmate GS – CANOPΥ.
  • Μέτρηση οξειδωτικού στρες (d-ROMs test) & αντιοξειδωτικής ικανότητας (BAP test) με το μηχάνημα FRAS 4 EVOLVO.
  • Μέτρηση σωματικού βάρους και ύψους με ειδικό ζυγό και αναστημόμετρο SECA.
  • Έλεγχος υποδόριου λιπώδους ιστού, τμηματικά σε σημεία που έχουν πλεονάζον ποσοστό λίπους με τη χρήση υπερήχου BodyMetrix.

Αφήστε μια απάντηση